kristaqshabani.jpg
18-11-2014
 
 

Sipar i madh i artit të pikturimit

“Art figurativ abstrakt ekspresionizëm” 
SHEFQET AVDUSH EMINI , PIKTORI SHQIPTAR NGA KOSOVA , LNPSHA "PEGASI" ALBANIA 
ARTIST ME PËRMASA BOTËRORE PUSHTON OBJEKTET E ARTIT TË BOTËS

"PAINTER OF THE YEAR 2013 LNPSHA" PEGASI "ALBANIA

01.jpg?width=400

Biografi:

I lindur në Davidovc- Kosovë. Jeton dhe punon në Holandë. Pas studimeve të kryera në Akademinë Arteve në Prishtinë-Kosovë, punoi si mësimdhënës i artit figurativ. Këto dy dekada të fundit jeton dhe punon në Holandë, si artist i pavarur. Njohësit e artit e kanë përshkruar punën e Shefqet Avdush Eminit si “art figurativ abstrakt ekspresionizëm”. Një punë artistike që përfshin një gamë të gjallë ekspresive dhe një lojë unike të kolorit. Përdorja e vajit në pëlhurë ka qenë më e përdorur për t’i shprehur ndjenjat ekspresive në turbullira abstrakte me elemente figurative. Përdorimi i brushës është i guximshëm dhe autonom, kurse fuqia dhe liria e kolorit në pikturë është ajo që e bën të pranohet në muze dhe galeri të shumta në botë siç janë: Suedi, Danimarkë,Turqi, Egjipt, Marok, Kinë, Austri, Holandë, Gjermani, Itali, Angli, Spanjë, Portugali,Belgjikë, Rumani, Bulgari, Maqedoni, Slloveni, Kroaci, Serbi, Bosnje, Kosovë, Shqipëri, Brazil, USA Washington, Kuvait, Slovaki, Oman, Rusi. 
Shefqet Avdush Emini është një artist që tërë energjinë jetësore ia ka kushtuar veprimtarisë krijuese: pikturës dhe skulpturës.
http://shefqetemini.webs.com/
http://shefqetavdushemini.blogspot.com/
Jury of annual exhibition of tha Omani society 2012,Shefqet,Ghazi and Ismail

Member:

Permanent collection of Museum '' Alija Izetbegovic'' 2013
Association of poets,writers and artists '' Pegasi'' Albania 2013
Permanent collection of the Modern Art Museum,Kuwait 2012
Permanent collection of the Museum MAC Brazil 2011
Permanent collection of the Gallery Tetovo, Macedonia 2010
Permanent collection of the Gallery Aiud, Romania 2010
Permanent collection of the Museum Tepecik,turkey 2010
Aperon Art Plus Gallery, Istanbul 2010
Gallery Tornby Denmark2010;
RKD as from2003;
Foundation Symbiose Sittard as from 2003;
Foundation art centre keeps out 2003;
Aida as from 1994
Stichting Kunstcentrum Weert as from 2003;
Permanent collection of the National Gallery of art in Tirana 1999
Artist figurative association of the Kosovo as from1989;
President of the foundation 'Zef Kolombi ' Ferizaj Kosovo as from 1988-1992
Member of foundation art centre ' Zef Kolombi ' Ferizaj Kosovo as from 1982;

Symposiums:
Simposium in Sarajevo,Bosnia 2013
Simposium in Penza,Russia 2013

Constellation of international artists Prishtina, Kosovo 2013
Symposium Konya in Turkey 2013
Art colony in Prishtina,Kosovo 2013
Festival in Sharm El Sheikh 2012
Simposium in Birgi, Turkey 2012
Art colony in Izmir,Turkye 2012
Symposium in Mojmirovce, Slovakia 2012
Plejada e artisteve nderkombtar Prishtine ,Kosovë 2012
Symposium in Konya,Turkey 2012
Workshop in Rembrandplein, Amsterdam1012Symposium in Kuwait 2012
Festival – VI Sharm Em Sheikh, Egypt december 2011
Symposium in Antalya, Turkey 2 juni 2010
International Arts Festival Gesha View – Bulgaria mei 2011
Colony Tetov, Macedonia june 2010
Symposium Tepecik, Turkey june 2010
Symposium Auid, Romania august 2010
Workshop in Rembrandsplein, Amsterdam july 2010
Festival in Sharm El Sheikh, Egypte april 2010

 

Exhibitions:
2015. Exhibition in Harram Kumbert Hotel, Urfa,Turkey 
2015"Inter-Art" International Exhibition Palace of the United Nations, Geneva, Switzerland
2014.Exhibitions in Taza Biennial, Moroko 2014
2014. Exhibition in Erdem Bayazit Kultur Merkezi Antalya,Turkey
2014.Exhibition in Kultur Gallery Sitesi Salonu,Bolu Turkey
2014.Exhibition in Gallery Mustafa Kemal Merkez, Istanbul
2014.Exhibition in open environment Apeldoorn, The Netherlands
2014.Exhibition Art-Penza for the festival of contemporary art chernozem - 201
2014.National History Museum of Transylvania, Cluj-Napoca (NHMT)
2014.Exhibition in Municipality Museum in Estrem,Portugal
2014.Exhibition in Centers of culture Saguen,Quebec, Canada
2014.Exhibition in Art Gallery Penza,Russia
2014.Exhibition in Gaza - Palestine
2014.Exhibition in Özyeğin University,Istanbul,Turkey
2014.Exhibition in The Tipsy Teapot, Cairo, Egypt
2014.International Exhibition, Gurin, France
2014.Exhibitions in Villa 43 Maadi Sarayat, Egypt
2014.Exhibition in Tutin Hom of culture Serbia
2014.Exhibition in Restaurant Guri,Cairo, Egypt
2014.Exhibition in Priboj Gallery spirale Serbia
2014.Exhibition in Renaissance Hotel, Cairo, Egypt
2014.Prijepole Home of culture Serbia
2014.Exhibition in Gallery Roman Petrovic , Sarajevo, Bosnia
2014.Exhibition in Plav Hom of culture Montenegro
2014.Exhibition in Sahl Hasheesh,Hurghada,Egypt
2014.Exhibition in Pirot Hom of culture Serbia
2013.Exhibition in Gallery Penza,Russia
2013.Exhibition National Museum of Unification,Alba lulia,Romaia
2013.Exhibition at the Royal Garden, Copenhagen, Denmark
2013.Exhibition International Biennial Festival of Portrait INTERBIFEP in Bosnia i Eercigovina
<span style="margin: 0px; padding: 0px; border%